To się dzieje z organizmem, gdy jesz czosnek. Poznaj niesamowite właściwości czosnku
Czosnek jest uważany za naturalny antybiotyk. Posiada wiele właściwości leczniczych, które zwalczają chorobotwórcze wirusy, bakterie, grzyby i pasożyty. Zawiera...
Tak możesz uratować przesoloną zupę. Oto sprawdzone sposoby na przesolone potrawy
Sól jest stałym elementem kulinarnej rutyny od lat. Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez soli. Każdemu, nawet najbardziej doświadczonym kucharzom może...
Takich produktów nie powinno łączyć się z kawą. Niektóre mieszanki mogą ci zaszkodzić
Kawa to napój, bez którego większość nie wyobraża sobie poranka. Pobudza, obniża stres i co najważniejsze cudownie smakuje. To jednak także napój, który zawiera...
Ile wcześniej można ugotować potrawy świąteczne? Planowanie Wigilii
Miesiąc przed Wigilią wiele osób zastanawia się, co ugotować w święta Bożego Narodzenia. Z wyprzedzeniem można spisać listę zakupów podyktowaną świątecznym...
Jak mrozić pieczywo, żeby smakowało jak świeże? Zobacz, jak rozmrażać bułki i chleb
Nie lubisz biegać rano do piekarni po świeże bułeczki i chleb? Wolisz pospać dłużej, zamiast zrywać się skoro świt, żeby kupić pieczywo? Mamy na to świetny...
Jak żyć zgodnie z ideą zero waste? Poznaj podstawowe zasady i zdrową granicę nurtu
Zero waste jest ideą promującą ograniczenie produkowanych na co dzień odpadów. Ma ona zastosowanie niemal w każdej dziedzinie życia. Jej praktykowanie...
Ten sprzęt warto mieć w kuchni. Zobacz najlepsze roboty
Dobry robot kuchenny sprawdzi się w kuchni nie tylko zaprawionego kucharza, ale też osób rzadziej gotujących w domu. To wielofunkcyjne urządzenie zadba o...
Herbata – rodzaje i właściwości. Jaka herbata jest najzdrowsza?
Herbata to smaczny i popularny napój, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie codziennych posiłków. Spożywana regularnie wykazuje liczne właściwości...
Najsmaczniejsze zamienniki masła. Przepisy na zastąpienie tłuszczu w kanapce
Ceny masła w sklepach z dnia na dzień pobijają kolejne rekordy. Jednak można zaoszczędzić na maśle, sięgając po pyszne i zdrowe zamienniki. Podpowiadamy, czym...
Na co zwrócić uwagę przy zakupie mikrofalówki?
Choć mikrofalówka nie jest niezbędnym elementem wyposażenia kuchni, warto ją mieć przynajmniej z kilku powodów. Współczesne modele nie tylko świetnie radzą...
Co zamiast bułki tartej? Kapitalne pomysły na panierkę
Najczęściej wybieranym składnikiem na panierkę jest bułka tarta. Warto zrobić ją własnoręcznie, aby pieczywo się nie zmarnowało. Jednak osoby na diecie...
Jak samemu zrobić chleb na zakwasie? Piekarz radzi, jak upiec domowy chleb
Chrupiący chleb z rumianą skórką i delikatnym miąższem jest prostszy w wykonaniu niż myślicie. Jak go samodzielnie zrobić? - Ważne, by zbierać doświadczenia i...
Takie błędy popełniamy najczęściej, gotując zupy. Przez to nie są smaczne i zdrowe
W polskich domach gotujemy zupy chętnie i często. Jednak właściwe przygotowanie zupy to wcale nie taka prosta sprawa. Zobacz koniecznie, jakie błędy popełniamy...
Tak rozpoznasz dobry chleb. Te znaki wskazują, że masz do czynienia z dobrym chlebem
Obecnie pieczywo możemy zakupić praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Ze względu na ilość dostępnych produktów, a także często brak etykiet, wiele osób nie...
Zdrowe przekąski na jesień. Garść orzechów zamiast ciastek, jarmuż zamiast chipsów
Gorące i długie, letnie dni za nami. Coraz chętniej zaszywamy się w domu z kubkiem gorącej herbaty, aby poczytać książkę lub obejrzeć maraton ulubionego...
Co zrobić z grzybów? TOP 9 przepisów. Pascal Brodnicki stosuje wyrafinowany składnik
Grzyby to ulubiony produkt wielu smakoszy. Ususzone, mrożone lub marynowane są nieodzownym składnikiem jesiennych i zimowych obiadów oraz kolacji. Jednak czasem...
Błyskawiczna zapiekanka na obiad. Wyśmienite przepisy nie tylko z ziemniakami
Zapiekanka ziemniaczana to jedno z najpopularniejszych tanich posiłków na rodzinny obiad lub kolację. Można ziemniaki ugotować w śmietance, a następnie zapiec...
Co jeść we wrześniu? Sylwia Majcher radzi, jakie owoce i warzywa są teraz warte uwagi
Wrzesień to czas na kalendarzowy koniec lata. W prawdzie jesień zbliża się nieuchronnie, ale przez ponad miesiąc będziemy mogli zajadać świeże owoce i warzywa....
Jak wykorzystać ocet w kuchni? 8 sprawdzonych sposobów
Ocet może mieć wiele zastosowań w kuchni. Ten jabłkowy wybiorą osoby lubiące łagodniejsze smaki. Spirytusowy - ci, którzy wolą wyraziste potrawy i aromaty. Ocet...
Co zrobić z wodą po kiszonych ogórkach? Nie wylewaj! Dodaj do mięsa, kaszy czy żurku
Gdy zjemy ogórki kiszone, zostaje po nich sok pełen cennych właściwości odżywczych. Co zrobić z wodą po ogórkach? Pod żadnym pozorem jej nie wylewaj! Dodaj ją...
Czy panga jest zdrowa? Zastosowanie popularnej ryby
Rybą, która doczekała się złej sławy, jest panga. Tania i powszechnie dostępna ryba pochodzi z Wietnamu. Jest sztucznie hodowana w rzece Mekong jednej z...
Tak powinny być ułożone produkty spożywcze w lodówce i szafkach. Od tego zależy smak
Od tego, jak przechowujemy żywność, jak ją poukładamy w lodówce, zamrażarce i szafkach, zależy nasze zdrowie i dobry smak potraw. Aby bezpiecznie przechować...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 dni temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano tydzień temu w kategorii Inspektoraty
Dodano tydzień temu w kategorii Inspektoraty
Dodano tydzień temu w kategorii Inspektoraty