W Babicach pod Oświęcimiem powstała restauracja "Marysieńka". To dzieło Kasi i Adama, kucharzy z zamiłowania, których marzeniem było otworzenie własnego lokalu.
- Czy państwo mają jakiś pakt z pająkami? - Magda Gessler, delikatnie mówiąc, poddała w wątpliwość czystość w restauracji Marysieńka w Babicach pod Oświęcimiem. To kolejne miejsce, które odwiedziła z programem Kuchenne Rewolucje. - Widać że nie mają ruchu, bo mięso za długo leży i się robi wiórowate - komentowała, próbując zaserwowanych jej potraw.
Zajazd Babski Kuchenne Rewolucje - MENU
- Placek ziemniaczany, sałatka śledziowa - 14 zł
- Barszcz czerwony, ziemniaki zagniatane z cebulką, chrzan tarty - 12 zł
- Karp wędzony z chrzanem z babskiej ręki - 18 zł
- Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana z grzybami leśnymi - 22 zł
- Smażony stek z Miecznika, surówka z kapusty kiszonej - 33 zł
Skąd nazwa Zajazd Babski? - Idąc za myślą Pani Magdy nasze dania to dania kuchni staropolskiej, czyli babskiej. Ich bazą są dobra natury czyli grzyby, świeże ryby łączone z naturalnymi przyprawami gdyż nie stosujemy żadnych konserwantów ani ulepszaczy smaku. Nasze dania od początku do końca są wynikiem naszej ciężkiej pracy, aby było smacznie jak u babci - mówią w restauracji Zajazd Babski.
Jak wypadły Kuchenne Rewolucje w Babicach? Czy "Zajazd Babski" po wizycie Magdy Gessler odżyje? Oglądaj dzisiaj odcinek Kuchennych Rewolucji. Premiera o 21.30 na antenie TVN.
Kuchenne rewolucje Zajazd pod Kłobukiem [CENY, OPINIE, MENU]
Wybrane opinie o restauracji "Zajazd Babski" (pisownia oryginalna)
- Szkoda, że nie ma większej skali oceny bo przydała by się :) Restauracja choć w miejscu nie dogodnym cieszy się dużym zainteresowaniem. Jedzenie jest wyśmienite schabowy z kapustą zasmażana z grzybami leśnymi- lepszego nie jadłam nigdzie ( a odwiedziłam wiele restauracji ) placek ziemniaczany z sałatka śledziowa mistrzostwo placek puszysty dobrze doprawiony nie naciągnął oleju rewelacja salatka śledziowa chodź nie przepadam za śledziami ma w sobie to coś....do tego prze miła obsługa pyszna herbatka z soczkiem malinowym babska ręką wyciskanym i mamy raj dla podniebienia. Przyjedziemy jeszcze nie raz !! Pozdrawiam załogę - napisała Pani Edyta.
- Pyszne jedzenie, miła obsługa. Pierwszy raz zjadłam wszystko i jeszcze przed mężem. Domowa atmosfera placki najlepsze jakie jadłam. Sernik palce lizać. Jestem bardzo miło zaskoczona. Polecam i na pewno będziemy zaglądać - to opinia pani Klaudii.
- Świetne miejsce. Obsługa przemiła. Jadłam pierogi z wędzonym karpiem i byłam zachwycona. Pierogi niebo w gębie. Widać, że poziom się utrzymuje. To była moja druga wizyta w tym miejscu i było jeszcze lepiej niż za pierwszym razem.
Pozdrawiam obsługę i właścicieli - pisze pani Agnieszka.
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?