Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje: Sale & Pepe, Sosnowiec zamienia się w Il Pino: opinie, menu, ceny, informacje

mik
Kuchenne Rewolucje: Sale & Pepe, Sosnowiec zamienia się w Il Pino: opinie, menu, ceny, informacje
Kuchenne Rewolucje: Sale & Pepe, Sosnowiec zamienia się w Il Pino: opinie, menu, ceny, informacje kadr z programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler
Kuchenne Rewolucje dotarły do Sosnowca, gdzie działa pizzeria "Sale & Pepe". Prowadzi ją pan Dawid, który wyłożył niemałe pieniądze na lokal, który nie przynosi takich dochodów, jak oczekiwano. Na pomoc przybywa Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje Sale & Pepe zamienia się w Il Pino [Kuchenne Rewolucje w Sale i Pepe w Sosnowcu].

Dawid, właściciel "Sale & Pepe" spokojnie może powiedzieć o sobie, że "z niejednego pieca jadł chleb". Pracował jako piekarz, prowadził komis samochodowy, pracował również w Niemczech , Anglii i Szwecji. Mając za sobą bardzo różne doświadczenia zawodowe postanowił zaryzykować i otworzyć razem z przyjacielem, który pracował w dobrych pizzeriach własny lokal - tak narodziło się właśnie "Sale & Pepe", w założeniu prawdziwie włoska pizzeria. Dawid zainwestował swoje pieniądze i zaangażowanie, ale niestety jego przyjaciel wycofał się z tego przedsięwzięcia w ostatniej chwili, kiedy Dawid nie bardzo mógł się już z tego wycofać. Dawid poczuł się oszukany, ale przede wszystkim został sam z biznesem, na którym się nie znał.

Sale & Pepe w Sosnowcu. Tak było na początku

Szczęście mu jednak sprzyjało, bo poznał swoją obecną partnerkę Dorotę, która pomogła mu również w jego nowej pizzerii. Ponieważ nie zatrudniali pracowników, oboje ciężko pracowali. Dawid po kilkanaście godzin dziennie , przez 7 dni w tygodniu, zajmował się kuchnią, a Dorota była kelnerką i wspierała go we wszystkim. Dwa lata ciężkiej pracy, zaangażowanie Dawida i prawdziwy piec do pizzy opalany drewnem przyniosły efekty, może nie spektakularne, ale jednak "Sale & Pepe" zdobyło grono zadowolonych klientów.

Sale & Pepe (Il Pino), Sosnowiec. Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler

Niestety wszystko zaczęło się psuć, kiedy Dorota urodziła dziecko i nie mogła poświęcać pracy w restauracji całego swojego czasu i Dawid musiał zatrudnić pracowników. Niestety okazało się, że właścicielowi "Sale & Pepe" z trudem przychodzi zarządzanie ludźmi, najchętniej sam by wszystko kontrolował i robił, ale 2 lata codziennej pracy odcisnęły na nim swoje piętno. Wszyscy z niepokojem widzą, że Dawid jest przemęczony, często bywa rozdrażniony i nie ma do nikogo zaufania, a jego pizzeria jest również w co raz gorszej kondycji. Nadzwyczajne jest jednak to, że o plajtę lokalu położonego w środku starego Sosnowca martwią się też niektórzy jego goście. Tym razem o pomoc Magdę Gessler poprosili nie właściciele, a jedna z klientek "Sale & Pepe".

Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Sale & Pepe, Sosnowiec. Menu, potrawy, ceny

Prezentujemy niektóre potrawy z menu (Serwowane pizze o rozmiarze 32 cm):

  • Diablo: sos pomidorowy, mozzarella, salami, oliwki, papryczki jalapeno, oregano: 24 zł
  • Funny: sos pomidorowy, mozzarella, salami, boczek, cebula, papryczki jalapeno, oregano: 25 zł
  • Bari: sos pomidorowy, mozzarella, salami, boczek, papryczki Jalapeno, cebula, oliwki, oregano: 27 zł
  • Tono: sos pomidorowy, mozzarella, tuńczyk, cebula, papryka, jajko sadzone, pomidorki, oregano: 27 zł
  • Montario: sos pomidorowy, mozzarella, salami, kurczak, cebula, oscypek, oregano: 26 zł
  • La Boro: sos pomidorowy, mozzarella, salami, kurczak, pieczarki, kukurydza, feta, oregano: 27 zł

Specjały Magdy Gessler w Il Pino:

  • Krem z papryki i pomidorów, podawany z grzanką z gorgonzolą i orzeszkami pini: 12 zł
  • Karkówka z warzywami podawana na kremie z batatów z grzanką z gorgonzolą: 24 zł
  • Pizza Pulpecik: sos pomidorowy, mozzarella, pulpety cielęce, cebula, pomidorki, mozzarella di Bufala kulka, rukola, orzeszki pini, parmezan, oregano: 26 zł
  • Pizza Ogórkowy Mus: na musie z ogórka kiszonego, domowa pasztetowa, wędzona słonina, cebula, świeże liście szipnaku, oregano: 26 zł

Tym razem o pomoc Magdę Gessler poprosili nie właściciele, a jedna z klientek "Sale & Pepe".

Do tego w restauracji serwowane są przystawki na zimno i ciepło, makarony, desery. Więcej informacji i zdjęć z restauracji TUTAJ.

Il Pino (dawna Sale & Pepe). Informacje. Jak dojechać?

Restauracja Il Pino (dawna Sale & Pepe) działa w Sosnowcu przy ulicy Pawiej 9.

Sale & Pepe, Sosnowiec. Informacje. Obejrzyj Kuchenne Rewolucje

Odcinek Kuchennych Rewolucji, odbywających się w pizzerii Sale & Pepe w Sosnowcu można obejrzeć na stronie TVN (kliknij, żeby przejść do Playera TVN).

Il Pino (dawna Sale & Pepe), Sosnowiec. O lokalu

Pizzeria Il Pino prowadzi swój fanpejdż na Facebooku. Restauracja&Pizza IL PINO zaprasza na lunch, pizzę,sałatki, desery oraz rożnego rodzaju napoje. Restauracja organizuje również rożnego rodzaju imprezy okolicznościowe.

Zobacz również:

Sale & Pepe, Sosnowiec. Opinie klientów serwisu TripAdvisor

Il Pino (dawna Sale & Pepe) notuje wysokie oceny wśród użytkowników serwisu hotelowo-kulinarnego TripAdvisor. To numer 25 (z 63) restauracji w Sosnowcu. Restaurację do tej pory oceniło 13 użytkowników TripAdvisor. Średnia ocena to 4,0 (na 5). Przytaczamy kilka ostatnich opinii z serwisu TripAdvisor:

  • Pizza na musie z ogórków kiszonych- warto tego spróbować, bardzo oryginalny, wyrazisty smak. Dodatkowo polecam krem z pomidorów i papryki z przepyszną grzanką z gorgonzolą. Dominika G
  • Któryś raz jestem Tam z rodziną, zawsze pysznie, zawsze miło, zawsze pewny tego że zamówiona pizza będzie taką jak lubię. Polecam. Arkadiusz C
  • Przepyszna pizza na cienkim cieście. Kompozycja smaku zadowoliła nawet wybredną Magdę Gessler bo tylko dodała 2 pizze do menu niczego nie wykreślając. Jeśli chce się zjeść prawdziwą pizze z pieca opalanego drewnem, która ni rozczaruje smakiem to jest to najodpowiedniejsze miejsce. Niestety na obsługę trzeba troche poczekać ale jakość jedzenia wynagradza wszystko. Polecam. ligd
  • Nie byliśmy wcześniej wiec trudno porównać. Jednak do rzeczy: - pizza. Ciasto wyśmienite, jedno z lepszych jakie jadłem. Składniki dobre, choc nie rewelacyjne. Mala uwaga: oliwek sie chyba juz w żadnej dobrej pizzerii nie kroi, tylko daje na pizzę w całości, prawda? - krem paprykowo-pomidorowy Magdy Gessler. Bardzo smaczny, swietna konsystencja, znakomity smak. Podany z kapitalną grzanką czosnkowo-serowa (gorgonzola). - makaron spaghetti bolonski. W menu nie wiedzieć czemu napisano "bolinski" . Dobry, duzo mięsa, choc bez rewelacji. Poprawić male błędy i będzie tylko lepiej. Ceny bardzo dobre (zapłaciliśmy 55 zl wraz z herbata). Jedno z najlepszych takich miejsc w Sosnowcu zdecydowanie. Doppelganger666

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Il Pino (dawna Salt & Pepe), Sosnowiec. Fanpejdż na Facebooku

Restaurację Il Pino na Facebooku oceniło aż 156 użytkowników, a ocena jest wysoka. Absynt ma notę 4,3 (na 5). Profil restauracji można znaleźć tutaj.
Kilka ostatnich opinii przytaczamy poniżej:

  • Jedzenie w lokalu na plus. Ale dostawa tragedia. Właśnie odebrałem zamówioną pizze. Nie dość, że czas oczekiwania był prawie dwukrotnie dłuższy, to pizza dotarła kompletnie zimna. - Pan Michał
  • Pyszne i godne polecenia jedzenie :) - Pan Kasper
  • Dziś próbowałam z rodziną zagościć w/w restauracji. Znam lokal i bardzo gotowe cenię za rewelacyjną kuchnię, natomiast pani która mnie powitała w drzwiach to istny prostak. Potraktowała mnie w sposób chamski informując o nieczynnym lokalu dnia dzisiejszego w taki sposób, że już więcej tam nie zagoszczę oraz moi znajomi. Pani opryskliwa, młoda z długimi włosami co najwyżej nadaje się do szorowania toalet, by nie nazwać tego dobitniej! Miotła wita. Szkoda że bije to w złą opinię lokalu. - Pani Małgorzata
  • Pizza świetna, ciasto idealnie cienkie. Składniki dobrej jakości i świeże. Kelner Michał widać, że lubi swoją pracę - pełen profesjonalizm, poza tym bardzo sympatyczny chłopak. Widać, że zarówno właściciel jak i pracownicy starają się i zależy im. Polecam! - Pani Karolina
  • Po dzisiejszej wizycie stwierdzam że lokal jest bardzo przyjazny dla klienta. Jedzenie pyszne, porcje wg Nas nawet za duże. Obsługa w osobie P. Michała idealna. Profesjonalista w swoim fachu, pełna kultura. Polecam wszystkim. Zwłaszcza że lokal posiada w ofercie kuchnię wegetariańską. Ceny moim zdaniem odpowiednie do jakości i rozmiarów pizzy. - Pani Monika

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!