Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

KUCHENNE REWOLUCJE: La Casa del Polacco (Pizzeria Solare, Biała Podlaska). Ceny, menu, opinie klientów

online
KUCHENNE REWOLUCJE: La Casa del Polacco (Pizzeria Solare, Biała Podlaska). Ceny, menu, opinie klientów
KUCHENNE REWOLUCJE: La Casa del Polacco (Pizzeria Solare, Biała Podlaska). Ceny, menu, opinie klientów kadr z programu Kuchenne Rewolucje TVN
Pizzeria Solare była lokalem z ogromnym potencjałem mimo dużej konkurencji na lokalnym rynku. Po pierwsze, w pizzerii pracowała kucharka z dużym talentem, znająca się na fachu i klientach - Magda - bo tak miała na imię kucharka, gotowała w Pizzerii Solare już dwa lata. Po drugie, lokal wyposażony był w piec do pizzy opalany drewnem, a dzięki temu - jak wiadomo - pizze smakują dużo lepiej niż te, pieczone w innego rodzaju piecach. Mimo atutów, pizzeria Solare nie działała, jak powinna...

Otwierając "Pizzerie Solare", jej właściciel - Radek - spełniał swoje marzenie o prawdziwej pizzerii, chociaż szczerze przyznawał, że nigdy nie był we Włoszech. Sam zadbał o wystrój, menu, a co najważniejsze o prawdziwy piec opalany drewnem, który projektował i budował osobiście. W opinii Radka, pizza wyrabiana w jego restauracji jest naprawdę dobra, niestety brakuje pomysłów na promocję lokalu. Na domiar złego w Białej Podlaskiej jest ogromna konkurencja, a miejsc, w których można zjeść pizzę jest naprawdę mnóstwo. Wszystkie oferują również dowóz do klienta. Radek przyznaje, że brak zapału i kreatywności został wywołany bardzo małą liczbą gości.

Kuchenne Rewolucje La Casa del Polacco (Pizzeria Solare, Biała Podlaska). Właściciel zniechęcony

Właściciel stracił ochotę, by wymyślać nowe dania, które mogłyby wyróżnić lokal na tle konkurencji. Pizzeria w menu ma niezmienne - poza samą pizzą, te same potrawy czyli grzanki, makarony. Nic oryginalnego. Magda, która jest kucharką i prawą ręką Radka, widzi, że szef się wypalił i brakuje mu chęci do walki o upadającą pizzerię. Co gorsza, szef często zmienia swoje decyzje, przez co pracownicy mają trudności z odgadnięciem jego intencji. Radek uczciwie przyznaje, że podwładni mogą czuć się zdezorientowani i zdaje sobie sprawę, że nie potrafią czytać w jego myślach. Zespół czuje jednak, że ich szef ma do nich pretensje o brak gości.

Jesteście fanami "Kuchennych Rewolucji"? Zobaczcie tę galerię:

Pizza wyrabiana w Pizzerii Solare jest naprawdę dobra, niestety brakuje pomysłów na promocję lokalu - pan Radek, właściciel Pizzerii Solare

Czy Kuchenne rewolucje w Pizzerii Solare się powiodą?

W tak napiętej atmosferze trudno o zapał do pracy i pomysły na poprawę sytuacji. Co zrobić, by zachęcić gości do jadania w tym miejscu? Czy Magda Gessler będzie potrafiła zdeklasować konkurencję i czy Radek da się przekonać do zmian?

Kuchenne Rewolucje online. Obejrzyj metamorfozę Pizzerii Solare w internecie

Odcinek Kuchennych Rewolucji w Pizzerie Solare można obejrzeć online w playerze TVN (kliknij, żeby przejść do playera)

Pizzeria Solare zamienia się w La Casa del Polacco

Pizzeria Solare była lokalem z ogromnym potencjałem mimo dużej konkurencji na lokalnym rynku. Po pierwsze, w pizzerii pracowała kucharka z dużym talentem, znająca się na fachu i klientach - Magda - bo tak miała na imię kucharka, gotowała w Pizzerii Solare już dwa lata. Po drugie, lokal wyposażony był w piec do pizzy opalany drewnem, a dzięki temu - jak wiadomo - pizze smakują dużo lepiej niż te, pieczone w innego rodzaju piecach.
Mimo tych atutów, pizzeria Solare nie działała, jak powinna.

- Ty byś ludzi zatruł! - Magda Gessler nie wierzyła własnym oczom. Nieświeży kurczak, szynka najgorszego gatunku, sina kapusta, stara cebula…

Kuchenne Rewolucje La Casa del Polacco (Pizzeria Solare, Biała Podlaska). Biznes się nie udał

Rewolucje zostały dokonane. Magda Gessler zrobiła swoje, a restaracja pod nową nazwą "La Casa del Polacco" przyciągnęła tłumy tak, że chętni na pizzę musieli rezerwować stoliki z wyprzedzeniem. Po miesiącu Magda Gessler wróciła do La Casa del Polacco, by sprawdzić, jak właściciel i jego załoga dają sobie radę na kulinarnej arenie. Okazał się, że po powrocie, w restauracji podawane są inne potrawy niż być miały, ze starej ekipy kucharzy nie został nikt. Opinia Magdy Gessler byłą bardzo krytyczna, a to przełożyło się na spadek popularności restauracji La Casa del Polacco.

- Nie ma smaku, nie ma zapachu. Nie ma po co tu przyjść. Zapraszam państwa w inne miejsce. Ta restauracja nie zdała egzaminu - powiedziała Magda Gessler.

Wkróce potem (w 2018 roku) restaurację zamknięto, a na drzwiach lokalu La Casa del Polacco pojawiła się kartka, ze pizzerię zamknięto z powodu złego stanu zdrowia jej właściciela. Nieoficjalnie mówiło się jednak, że biznes nie wypalił z powodu małego zainteresowania klientów.

Kuchenne Rewolucje La Casa del Polacco (Pizzeria Solare, Biała Podlaska). Przykładowe menu i ceny po rewolucjach

  • Zupa polsko-włoska jarzynowa - 15 zł
  • Pizza z kiełbasą - 20 zł (sos pomidorowy, kiełbasa zwyczajna, ogórek kiszony)
  • Pizza z karkówką - 20 zł (sos pomidorowy, karczek wypiekany, mozzarella, pomidor cherry)
  • Pizza Farmerska w cenie 20 zł (sos pomidorowy, boczek, ostra papryka, mozzarella, cebula)
  • Pizza Parma w cenie 20 zł (szynka parmeńska, rukola, parmezan, sos pomidorowy, mozzarella, pomidor cherry)
  • Pizza Scampi - 25 zł (sos pomidorowy, krewetki, mozzarella)
  • Pizza z kaszanką - 17 zł (sos pomidorowy, kaszanka, cebulka, jabłko)
  • Pizza Margherita - 15 zł (sos pomidorowy, zioła, mozzarella)
  • Placki ziemniaczane z pieca - 15 zł
  • Jabłka nadziewane kaszanką - 7 zł
  • Burak z pieca z serem korycińskim i owocowym sosem balsamicznym - 15 zł
  • deser lodowy - 8 zł
  • pieczone jabłka - 8 zł

Zobacz również:

Kuchenne Rewolucje. Opinie klientów przed zamknięciem La Casa del Polacco (Pizzeria Solare, Biała Podlaska)

Opnie klientów nie są stanowiskiem redakcji i pochodzą z nieistniejącej już strony restauracji La Casa del Polacco.

  • Jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, dobre ceny. Minus za skorupki orzeszków w sałatce (musicie na to uważać, bo sobie klient zęby może połamać), czas oczekiwania (dłużej czekałam na sałatkę z szynką parmeńską niż mój chłopak na pizze - pani Jagoda
  • Pizza rewelacyjna, choć dodatki nieoczywiste, trochę zaskakujące jednak meeeega smaczne. A babka ziemniaczana - jednym słowem genialna! Wyrazisty smak, rozpływająca się w ustach cielęcina... Rozkosz dla podniebienia - Anna
  • Pizza z kaszanką i jabłkiem całkiem OK. Na duży plus zasługują placki ziemniaczane. Menu krótkie ale przejrzyste. Plusem na pewno jest wystrój oświetlenie górne zrobione z garnków - pan Marcin
  • To był pierwszy i ostatni raz, kiedy wybraliśmy się do restauracji La Casa Del Polacco. Na stole pełno okruchów po poprzednich gościach. Babka ziemniaczana spalona i ociekająca tłuszczem. Zupa została podana dopiero po drugim daniu. Podsumowując: wielkie rozczarowanie - Agnieszka.

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!