Na łódzkim, robotniczym osiedlu swojego szczęścia postanowił szukać Mateusz. U podnóża wysokich bloków buduje swoje Imperium Smaku, które ma kusić smaczną, domowa kuchnią i przyjazną atmosfera. Za wszystko Mateusz ręczy tylko swoja głowa. Niestety, żeby ciąć koszty właściciel zatrudnia tylko jedną osobę – siebie. Sam robi dostawy, gotuje, zmywa, sprząta oraz pilnuje dokumentów. I tak dzień w dzień. Bez chwili odpoczynku. Ale niestety też bez większych sukcesów. To Imperium potrzebuje silnej ręki Magdy Gessler. Tylko czy znana restauratorka podejmie się trudnego wyzwania?
Adres: Głowackiego 5, 95-070 Łódź
Godziny otwarcia:
poniedziałek11:00–20:00
wtorek11:00–20:00
środa11:00–20:00
czwartek11:00–20:00
piątek11:00–20:00
sobota11:00–20:00
niedziela12:00–19:00
Telefon: 668 242 770
Gorąca Kiełbasiarnia - menu
- Solianka 13 zł
- Zalewajka 8 zł
- Kiełbasa biała podawana z pieczywem i chrzanem 10 zł
- Pajda ze smalcem 7 zł
- Fasolka po bretońsku 12 zł
- Sztuka mięsa w sosie 18 zł
- Leczo z kiełbasą i boczkiem 13 zł
- Filet z dorsza marynowany w cebuli, trawie cytrynowej, pieprzu kolorowym 22 zł
[polecany]6596305[/polecany]
Gorąca Kiełbasiarnia - opinie
Lubię zwiedzać nowe miejsca i też próbować nowe smaki. Choć mieszkam w Łodzi to dziś odkryłem świetne miejsce z Bałuckimi potrawami. Zalewajka i świetnie przyrządzone kiełbasy, mięsa, podroby. Jest też coś na słodko. Ceny typowo bałuckie, normalne. Każdy powinien tutaj być choć raz i spróbować smaku Bałut. Właśnie zjadłem solankę
Słabo...po rewolucjach było ok...biała kiełbasa przepyszna (dwa duże i długie kawałki/pędka kiełbasy). Niestety po ok 6 miesiącach kolejna wizyta i jestem bardzo zawiedziony...dalej dwa pędka kiełbasy ale objętością odpowiadają wcześniejszemu jednemu pędku...smak też zupełnie inny. Myślałem że to przypadek ale po 4 wizytach z rzędu w odstępach 2-3 miesięcznych cały czas tak samo... szkoda że właściciele poszli na ilość względem jakości. Z przyjemnością stwierdzam że teraz grubo się zastanowię czy jeszcze raz odwiedzę to miejsce...było dobrze...nawet bardzo dobrze... szkoda że popsuliście.
Ogólnie pozytyw, choć z minusami. Przy ostatniej wizycie soljanka wg M. Gessler nie zachwyciła (kwaśna aż w zęby łupało i zupełnie nie mój smak), jakiś problem organizacyjny powodujący, że przy małej liczbie gości na zupę trzeba było czekać niewspółmiernie długo, wysuszone dodatki (chleb i oliwki), nieprzetarte stoły na zewnątrz.
Znalazłem to miejsce przez przypadek na mapie ale okazał się to traf w 10. Przyjemny bar z bardzo smaczna kiełbasa i nie tylko. Przy kolejnej wizycie w Łodzi na pewno coś zjem w Gorącej Kielbasiarni!
Polecam wszystkim, którzy szukają przystępnego cenowo obiadu. Kiełbasa biała od wieśka rewelacja. Solianka, wątróbka czy sztuka miesa to odlot. Zdecydowanie polecam żeby chociaż raz spróbował tych swojskich smaków
Kocham tą miejscówkę, najlepszy żurek w łodzi i kszaneczka palce lizać, szczerze polecam !!!
Petarda jedzonko obsługa jeszcze lepsza w szczególności dziewczyna o imieniu Klaudia życzę wszystkim takiej pracownicy.
Stosunek jakości do ceny jest niezły. Delikatnie przypalone schabowe smakowały, choć mogłyby być mniejsze i mniej zwęglone. Dorsz przesolony. Kiełbasa pierwsza klasa, można ją polecić.
Kuchenne rewolucje | Sezon 19 | Odcinek 13 - Finał | Zwiastun
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Maja i Krzysztof Rutkowscy wzięli drugi ślub. Widać, że wydali na niego fortunę? FOTO
- Maciej Kozłowski dwa lata przed śmiercią wziął ślub. Kto był miłością jego życia?
- Cichopek i Kurzajewski nie odpuszczą Smaszcz! Wiemy, czego domagają się w sądzie!
- Uniatowski kompletnie odmieniony. Pokazał się z ogoloną głową i kolczykami [ZDJĘCIA]