Klienci lokalu przyznają, że jest tu smaczna kuchnia i lokal ma świetną lokalizację, jednak jest ciemno, duszno i mroczno. W tej restauracji naprawdę można znaleźć diabła, ale tkwi on w szczegółach. To właśnie wspomnianego diabła będzie musiała przegonić Magda Gessler. Tym razem jednak nie tylko ona zmierzy się z trudnymi zadaniami. Znana restauratorka przygotowała tajemniczy egzamin z zaglądania do kieliszka, a także sprawdzian z działania pod presją czasu.
PILNE!
Czarcia Łapa, Lublin. Kuchenne Rewolucje
- Bruschetta ma za dużo czosnku, parmezan jest do dupy, a rozbef jest twardy. Do tego ściereczka kucharza jest brudna i śmierdzi - tak zaczęła się wizyta Magdy Gessler w lubelskiej restauracji Czarcia Łapa. Czarcia Łapa zaprosiła Gessler do siebie, by ta przeprowadziła tu rewolucję, dzięki której lokal zapełni się klientami. Na początek restauratorka zamówiła kilka dań z menu. Ale niewiele jej smakowało. Crostini pyszne, szpinak też, ale mięso za twarde, a parmezan nie do zjedzenia. Co więcej, kucharz, który serwował Magdzie Gessler tatara miał przy sobie brudną i śmierdzącą ściereczkę. Restauratorka tak się zirytowała, że zastanawiała się, czy nie opuścić lokalu.
Czarcia Łapa, Lublin. Magda Gessler ma mnóstwo uwag
Potem nie było lepiej. Właścicielowi restauracji i kelnerowi oberwało się za to, że nie potrafią zaserwować koniaku. Gessler skrytykowała także to, że kucharz nie serwuje jednego z dań, choć jest to zapisane w karcie. Restauratorka jednak dała szansę i przeprowadziła w "Czarciej Łapie" zmiany. Te - oceniając z perspektywy czasu okazały się udane. Restauracja prowadzi interes do dziś i cieszy się popularnością, a klienci wysoko oceniają serwowane tu potrawy.
Czarcia Łapa, Lublin. Wizyta po "Kuchennych Rewolucjach"
Po rewolucjach, jakie odbyły się w lokalu, restauratorka odwiedziła lokal po 4 tygodniach, by sprawdzić, czy właściciele restauracji dostosowali się do jej wskazówek i wprowadzili w życie zmiany.
- Byliśmy przygotowani na te odwiedziny, wszystkie wskazówki pani Magdy wprowadziliśmy w życie i chyba jej się spodobało. Było bardzo przyjemnie i pozytywnie - mówi Łukasz Nowomiejski, menedżer Czarciej Łapy. Magda Gessler miała również powiedzieć, że lubelska restauracja stanie się teraz jedną z jej ulubionych i zapowiedziała, że często będzie tu wracała.
- Czy asteroida Bennu zagraża bezpieczeństwu Ziemi? [informacje NASA]
- Asteroida Apophis może uderzyć w Ziemię?
- Mężczyzna z białego busa porywa dzieci? To nie jest prawda!
- Ciemny motyw Messenger i Facebook - jak włączyć?
- Trzynastka dla emerytów. PiS zapowiedział nowe świadczenia
- Europosłowie zdecydowali: Koniec ze zmianą czasu!
Czarcia Łapa, Lublin. Dane adresowe. Gdzie mieści się restauracja?
- Adres: Rynek 19, Lublin
- Niedziela—Czwartek: 12.00-0.00
- Piątek—Sobota: 12.00-0.00
- Kontakt: +48 81 532 82 00
- [email protected]
- http://czarcialapa.squarespace.com/
Czarcia Łapa powstała z zamiłowania do znakomitej kuchni, z miłości do gotowania i z miłości do ludzi z którymi chcemy się dzielić naszą pasją. Bardzo nam zależy by każda chwila w naszej restauracji była dla Ciebie wyjątkowa, inna niż zwykle, inna niż gdzie indziej. By czas u nas spędzony był upragnioną chwilą relaksu w ciągu dnia i pozwalał na oderwanie się od żmudnej codzienności. Dlatego też z wielką starannością wszystko dokładnie planujemy i dbamy o każdy szczegół, detal naszej restauracji. Starannie selekcjonujemy składniki naszych dań i gotujemy z sercem. Chcemy by każdy mógł w ciągu dnia znaleźć dla siebie chwilę, miedzy domem a pracą i spędził czas inaczej, miło, przyjemnie, swobodnie, jednocześnie delektując się daniami kuchni Morza Śródziemnego. To Twój czas więc spędź go dzisiaj inaczej ! Zadbaj o siebie, należy Ci się ! - tak reklamuje się "Czarcia Łapa" w serwisie TripAdvisor
Czarcia Łapa, Lublin. Jaka kuchnia?
Restauracja "Czarcia Łapa" serwuje posiłki kuchni polskiej, europejskiej, śródziemnomorskiej, środkowoeuropejskiej, jest miejscem przyjaznym dla wegetarian. W menu są posiłki bezglutenowe.
Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania
Czarcia Łapa, Lublin. Potrawy i ceny
Oto lista niektórych potraw z karty" "Czarciej Łapy":
- Bruschetta pomidorowa - 19,90
- Tatar z polędwicy wołowej - 29,90
- Tatar z łososia - 27,90
- Panierowane małże - 24,90
- Cioppino (zupa z owocami morza) - 19,90
- Krem szparagowy - 15,90
- Szczawiowa - 14,90
- Penne Salsiccia (włoska kiełbasa, borowiki, sos pomidorowy) - 26,90
- Domowe gnocchi - 29,90
- Risotto al nero (z ośmiornicą) - 39,90
- Pizza Margeritha - 32,90
- Pizza Diavola - 26,90
- Pizza Pepperoni - 26,90
- Policzki wieprzowe - 38,90
- Stek wołowy Tomahawk - 29,90
- Burger wołowy - 37,90
- Łosoś z rukwią wodną, orzechami nerkowca, rzodkwią i migdałowym dressingiem - 47,90
- Rosół z literkowym makaronem (danie dla dzieci) - 5,90
- Penne z sosem pomidorowym (danie dla dieci) - 9,90
- Ciasto czekoladowe - 18,90
- Ciasto marchwiowe - 15,90.
UWAGA, od poniedziałku do piątku do godziny 15 wszystkie dania główne kosztują O POŁOWĘ TANIEJ!
Czarcia Łapa, Lublin. Opinie klientów
Opinie klientów restauracji "Czarcia Łapa" są w więksozści dobre i bardzo dobre. Lokal ma średnią ocenę 4,0 (na 5) w serwisie TripAdvisor. Oto kilka wybranych opinii na temat "Czarciej Łapy" w Lublinie:
- "Trzeba odwiedzić i ze względu na legendę i oczywiście kuchnię, która jest dopracowana, i smaczna, ale nie aż tak powalająca jak się można spodziewać wcześniej słysząc o tym lokalu. " - Mariusz M.
- "Pierwszy raz w życiu jadłam peklowane jajko podane w chłodniku. Poprawne dania, smaczny burger, pyszny kurczak w porcji dla dziecka i powalający deser - cieplutka lawa z czekolady zamknięta w kruchym cieście z gałką lodów. Byłoby doskonale gdyby nie czas oczekiwania - ok. pół godziny na proste dania z karty." - Katarzyna T.
- "Świetne miejsce, dobry klimat, bardzo pomocna i miła obsługa, co najważniejsze jedzenie na medal!! Polecam!" - Ewelina S.
- "Miła obsługa tworzy klimat tego miejsca, byłem obsługiwany przez Pana Łukasza który swoimi radami idealnie trafił w mój gust. Na przystawkę zjadłem Ośmiornicę A na danie główne Policzki wieprzowe. Wszystko mi bardzo smakowało" - Adrian C.
- "Wchodzisz i na wstępie czujesz się jak w karczmie. Patrzysz na kartę dań i zastanawiasz się czy dobrze trafiłeś? Tak, dobrze. Obsługa, dzięki swojej kulturze, zmienia Twoje nastawianie dotyczące wystroju, a kucharz przygotowuje coś, co pozwala delektować się smakiem" - 72TG
Są też mniej pochlebne opinie:
- "Ponowna wizyta w "Czarciej Łapie" bo było smacznie. Przed wejściem napis informujący, że to już nie jest restauracja a "Bistro". Wchodzimy, zamawiamy, jemy i.... . Jeżeli to jest "Bistro" to nie można za dużo wymagać. Smakowo wcześniej było lepiej, ale to była restauracja. Obsługa niemal idealna, naprawdę ok. Potrawy ładnie podane i ...zjadłem pół porcji bo byłem głodny. No cóż bistro to bistro nie ma co narzekać, jednak jak na bistro to "Drogie Bistro"." - MGD-52
- "Po cenach w karcie spodziewałam Się rewelacyjnej kuchni- rzeczywistość rozczarowała. Polędwica wołowa miała być medium radę- dostałam podeszwę która kosztowała mnie 109 zł ! Żurek- klasyczny przerost formy nad treścią a raczej smaku. Jedyne golonka była smaczna." - Magdalena W.
- "Muszę niestety skarcić dramatyczną jakość podanych dań . Odwiedziłem restaurację z rodziną i stek był okropny, suchy i że starego mięsa a Pizza przesolona ( dzieci piły wodę pol nocy :)). Chwaliłem sobie kiedyś Czarcia ale teraz to kompletna porażka zwłaszcza przy cenach które są dość wysokie ..... nie Polecam a wręcz odradzam." - Dawid P.
Do tej ostatniej oceny odniósł się kierownik ds. PR restauracji "Czarcia Łapa", który odpisał Dawidowi P.: "Tak, przyznajemy się mięso jest "stare", ponieważ sezonujemy je około 30 dni w specjalnej szafie Maturmeat. Jeśli nie odpowiada Panu ten smak, polecamy inne dania z menu. Jeśli chodzi o zbyt słoną pizzę, to jest to kwestia wybranych składników i gustu, ale wystarczyło poinformować obsługę o tym fakcie, a wymieniłaby danie na nowe."
Ogólnie aż 62 proc. opinii w serwisie TripAdvisor opisuje lokal jako "doskonały", 16 proc. "jako bardzo dobry", 10 proc. "średni", 5 proc. "złe", a 7 proc. "okropne".
zobacz również:
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Peretti po raz pierwszy na mieście od śmierci syna. Poszła do knajpy gwiazd [FOTO]
- Tak Ostrowska-Królikowska traktuje nieślubne dzieci. Nie każdego na to stać
- Ewa Farna chudnie w oczach! Wyciska z siebie siódme poty na sali treningowej
- Złote talerze, pięć sukienek, koncerty gwiazd. Ślub Rutkowskich będzie "na bogato"