Kuchenne rewolucje. Bistro Gniecione, Nowogard
Waldek początkowo pracował przez lata w różnych restauracjach na zmywaku. W końcu zaczął marzyć o własnym, choćby niedużym lokalu. Skromny budżet mężczyzny i ogromna pasja zrodziły pomysł na bar z pierogami. Waldek był zdania, że domowe jedzenie lepiej sprzeda się pod szyldem z kobiecym imieniem. Swój lokal nazwał więc "Pierogarnia u Marty" na cześć swojej siostry, która pomagała mu w gotowaniu. Z biegiem czasu sytuacja finansowana była coraz gorsza. Pierogarnia nie przynosiła dochodów, a siostra Waldka znalazła inną stałą pracę.
Pierogarnia u Marty, Nowogard. Kuchenne rewolucje
Tym samym, mężczyzna został w kuchni zupełnie sam, a na sali pomaga mu ucząca się kelnerka Magda. Właściciel przyznaje, że od początku działalności nie miał jeszcze nigdy wypłaty. Skromne dochody wystarczają ledwo na zakup produktów i stałe opłaty. Samotna walka z rzeczywistością i brak pieniędzy spowodowały, że Waldek stracił już wiarę w sukces "Pierogarni u Marty". Brakuje mu pomysłów, na to, co zmienić w barze, żeby wreszcie mógł normalnie zarabiać i żyć bez widma katastrofy finansowej nad głową. Ostatnią szansą w walce o marzenia jest Magda Gessler. Czy jej pomoc przyniesie upragniony sukces?
Kuchenne rewolucje. Zmiany
Tradycyjnie podczas Kuchennych rewolucji Magda Gessler postanowiła wprowadzić kilka zmian. Oprócz zmiany wystroju, który ocieplił restaurację została zmieniona również nazwa. Od teraz Pierogarnia u Marty będzie nazywać się Bistro Gniecione.
Bistro Gniecione - menu [Kuchenne rewolucje]
Po Kuchennych rewolucjach w menu bistro Gniecione znalazły się m.in:
- pierogi ruskie
- pierogi z mięsem
- pierogi z kapustą i grzybami
- pierogi z kurczakiem i brokułem
- pierogi ze szpinakiem i beszamelem
- kołduny z baraniną
- naleśniki z twarogiem
- naleśniki z dżemem
Bistro Gniecione - opinie. Kuchenne rewolucje
Kompletne dno. O godzinie 15-stej, już nic nie można zamówić,bo nic nie ma. Atmosfera też nie porywa, z zaplecza słychać tylko głupie śmiechy i rozmowy na pozomie przedszkola. Nie mam pojęcia jak to jeszcze funkcjonuje. - Łukasz
Całkiem niezłe zestawy obiadowe w przystępnej cenie. - Przemek
Dramat. Pierogi rozgotowane bez smaku wodniste. Można nałożyć pierogi bez litra tłuszczu. Tutaj chyba to normalne. Kompletnie zachowanie nie na miejscu. Jestem załamany tym jak taki lokal może być wgl otwarty. - Mateusz
Ciasto w pierogach strasznie grube farszu sporo ale kucharz chyba nie miał smaku bo nic nie było posolone, krokiety z pieczarkami i serem bez sera😕 mało kameralna atmosfera przydała by się jakaś muzyka a nie taka grobowa cisza. Kołduny dobre - Pablo
Odcinek Kuchennych rewolucji można obejrzeć w sieci pod tym adresem (kliknij, żeby przejść).
Flesz - wypadki drogowe. Jak udzielić pierwszej pomocy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Rewolucja w "Dzień dobry TVN". Wiemy, kto pożegna się z widzami
- Cichopek skradła show pannie młodej?! Na weselu Mroczka zaszalała z kreacją
- Rafał Mroczek wziął ślub z ukochaną! Cichopek i Kurzajewski pokazali zdjęcia z wesela
- Sprawdziliśmy, jak będzie wyglądać dziecko Krzan i jej ukochanego. Sama słodycz!